PERSONVERNERKLÆRING

Trer i kraft: 25. mai 2018

Active Brands AS ("oss", "vi" eller "vår") driver nettstedet johaug.com ("Tjenesten").

Denne siden informerer deg om våre retningslinjer for innsamling, bruk og utlevering av personopplysninger når du bruker vår tjeneste og valgene du har i tilknytning til disse opplysningene.

Vi bruker opplysningene dine til å tilby og forbedre tjenesten. Ved å bruke tjenesten godtar du at vi samler inn og bruker informasjonen i samsvar med disse reglene. Med mindre annet er definert i disse personvernreglene, har begreper som brukes i disse retningslinjene de samme betydningene som i våre vilkår og betingelser som er tilgjengelige fra johaug.com.

DEFINISJONER

Tjenesten
Tjenesten er nettstedet johaug.com, som drives av Active Brands AS

Personopplysninger
Personopplysninger betyr opplysninger om en levende person som kan identifiseres ut fra disse opplysningene (eller ut fra disse og andre opplysninger som vi enten er i besittelse av eller sannsynligvis vil komme i besittelse av).

Bruksdata
Bruksdata er opplysninger som samles inn automatisk, enten generert gjennom bruken av tjenesten eller fra tjenestens infrastruktur (for eksempel varigheten av en sidevisning).

Informasjonskapsler
Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på enheten din (datamaskin eller mobilenhet).

Behandlingsansvarlig
Behandlingsansvarlig betyr den fysiske eller juridiske personen som (enten alene eller sammen med eller i fellesskap med andre personer) bestemmer for hvilke formål og på hvilken måte personopplysninger behandles eller vil bli behandlet. For formålet med disse personvernreglene er vi behandlingsansvarlig for dine personopplysninger.

Databehandlere (eller tjenesteleverandører)
Databehandler (eller tjenesteleverandør) betyr enhver fysisk eller juridisk person som behandler dataene på vegne av behandlingsansvarlige. Vi kan bruke tjenestene til ulike tjenesteleverandører for å behandle opplysningene dine mer effektivt.

Registrert (eller bruker)
En registrert er enhver levende enkeltperson som bruker vår tjeneste og som har personopplysninger.

INNSAMLING OG BRUK AV INFORMASJON

Vi samler flere forskjellige typer informasjon til ulike formål for å tilby og forbedre vår tjeneste til deg.

TYPER AV INNSAMLEDE OPPLYSNINGER

Personopplysninger
Når du bruker tjenesten vår kan vi be deg om å gi oss visse personopplysninger som kan brukes til å kontakte eller identifisere deg ("personopplysninger").

Personlig identifiserbar informasjon inkluderer:
- e-postadresse
- for- og etternavn
- telefonnummer
- adresse, stat, provins, postnummer, sted, land

Informasjonskapsler og bruksdata
Vi kan bruke dine personlige data til å kontakte deg med nyhetsbrev, markedsførings- eller markedsføringsmateriale og annen informasjon som kan være av interesse for deg, hvis du har registrert deg for dette. Du kan velge å motta noen eller alle av disse kommunikasjonene fra oss ved å følge abonnementslinken eller instruksjonene som er oppgitt i alle e-poster vi sender.

Bruksdata
Vi kan også samle inn informasjon om hvordan tjenesten åpnes og brukes ("bruksdata"). Disse bruksdataene kan inneholde informasjon som datamaskinens IP-adresse, nettlesertype, nettleserversjon, sidene i vår tjeneste som du besøker, klokkeslett og dato for besøket, tid brukt på disse sidene, unike enhetsidentifikatorer og andre diagnostiske data.

Sporings- og informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler og lignende sporingsteknologier for å spore aktiviteten i vår tjeneste og til å oppbevare visse opplysninger.

Informasjonskapsler er filer med liten mengde data som kan inneholde en anonym unik identifikator. Informasjonskapsler sendes til nettleseren din fra et nettsted og lagres på enheten. Sporingsteknologier som også brukes, er tagger og skript for å samle inn og spore informasjon og forbedre og analysere tjenesten vår. Dette gjøres for å gjøre kundenes opplevelse bedre når du bruker tjenesten vår.

Du kan instruere nettleseren din til å avvise alle informasjonskapsler eller angi når en informasjonskapsel sendes. Men, hvis du ikke godtar informasjonskapsler, er det mulig at du ikke kan bruke deler av tjenesten vår.

Eksempler på informasjonskapsler som vi bruker:

Midlertidige informasjonskapsler
Vi bruker midlertidige informasjonskapsler til å yte tjenesten vår.

Informasjonskapsler for valg.
Vi bruker Informasjonskapsler for valg for å huske dine preferanser og ulike innstillinger.

Sikkerhetskapsler
Vi bruker sikkerhetskapsler for sikkerhetsformål.

Mobile informasjonskapsler.
Du kan dele posisjonen din for å finne nærmeste hentepunkt for å levere pakkene dine.

BRUK AV OPPLYSNINGENE

Active Brands AS bruker de innsamlede opplysningene til forskjellige formål:

- for å levere og vedlikeholde tjenesten vår
- for å varsle deg om endringer i tjenesten vår
- slik at du kan bruke interaktive funksjoner i tjenesten vår når du velger å gjøre det
- for å gi kundestøtte
- for å samle analyser eller verdifull informasjon slik at vi kan forbedre tjenesten vår
- for å overvåke bruken av tjenesten vår
- for å oppdage, forhindre og behandle tekniske problemer
- for å gi deg nyheter, spesialtilbud og generell informasjon om andre varer, tjenester og arrangementer som vi tilbyr og som ligner de som du allerede har kjøpt eller spurt om, hvis du har valgt å motta slik informasjon. Nettstedet kan også bli tilpasset basert på kjøps- eller nettlesingshistorikken.

RETTSLIG GRUNNLAG FOR BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER I FØLGE PERSONVERNFORORDNINGEN (GDPR)

Hvis du bor innenfor EØS-området (det europeiske økonomiske samarbeidsområdet) er Active Brands AS' rettslige grunnlag for innsamling og bruk av personopplysninger som beskrevet i disse personvernreglene, avhengig av personopplysningene vi samler inn og den spesifikke konteksten vi samler dem inn i.

Active Brands AS kan bruke personopplysningene dine fordi:
- vi trenger å gjennomføre en kjøpskontrakt med deg
- du har gitt oss tillatelse til å gjøre det
- behandlingen av ditt kjøp er viktig for oss, og den overstyres ikke av dine rettigheter
- for betalingsbehandling
- for å overholde loven
- markedsundersøkelser

OPPBEVARING AV OPPLYSNINGER

Active Brands AS beholder bare dine personopplysninger så lenge det er nødvendig for de formålene som er angitt i disse personvernreglene. Vi beholder og bruker personopplysningene dine i den utstrekning det er nødvendig for å overholde våre juridiske forpliktelser (for eksempel hvis vi må beholde dataene dine for å overholde gjeldende lover), løse tvister og håndheve våre juridiske avtaler og retningslinjer. Vi bruker også denne informasjonen for å hjelpe deg med kundeservice.

Active Brands AS vil også beholde brukerdata for interne analyseformål. Brukerdata beholdes generelt for en kortere periode, bortsett fra når disse dataene brukes til å styrke sikkerheten eller for å forbedre funksjonaliteten i tjenesten vår, eller vi er rettslig forpliktet til å beholde disse dataene for en lengre tidsperioder.

FLYTTING AV OPPLYSNINGER

Informasjonen din, inkludert personopplysninger, kan overføres til – og vedlikeholdes på – datamaskiner som ligger utenfor din stat, provins, land eller annen myndighetsjurisdiksjon der databeskyttelseslovene kan være forskjellige fra de i din jurisdiksjon.

Hvis du befinner deg utenfor Norge og velger å gi informasjon til oss, vær oppmerksom på at vi overfører informasjonen, inkludert personopplysninger, til Norge og behandler den der.

Ditt samtykke til disse personvernreglene med påfølgende innsending av slik informasjon, representerer din godkjenning av denne overføringen

Active Brands AS vil ta alle nødvendige forholdsregler for å sikre at opplysningene dine behandles sikkert og i samsvar med disse personvernreglene, og ingen overføring av personopplysningene dine vil skje til en organisasjon eller et land med mindre det er tilstrekkelig kontroll på plass, inkludert sikring av dine opplysninger og annen personlig informasjon.

UTLEVERING AV OPPLYSNINGER
UTLEVERING TIL RETTSLIGE FORMÅL

Under visse omstendigheter kan Active Brands AS bli pålagt å utlevere dine personopplysninger dersom det kreves av loven eller som svar på gyldige forespørsler fra offentlige myndigheter (for eksempel en domstol eller et myndighetsorgan).

RETTSLIGE KRAV

Active Brands AS kan utlevere dine personopplysninger når det er nødvendig for å:
- å overholde en juridisk forpliktelse
- for å beskytte og forsvare rettighetene eller eiendommen til Active Brands AS
- for å forhindre eller undersøke mulige forseelser i forbindelse med tjenesten
- for å beskytte den personlige sikkerheten til brukere av tjenesten eller allmennheten
- for å beskytte seg mot rettslig ansvar

Når en del av en transaksjon medfører tjenester fra en tredjepart om å utføre operasjoner på våre vegne og ifølge våre instruksjoner som databehandler. Dette kan (for eksempel) være logistikkdistributører eller reparasjonssentre.

OPPLYSNINGENES SIKKERHET

Sikkerheten til opplysningene dine er viktig for oss, men husk at ingen overføringsmetode over internett eller elektronisk lagringsmetode er 100% sikker. Selv om vi streber etter å bruke kommersielt akseptable metoder for å beskytte dine personopplysninger, kan vi ikke garantere absolutt sikkerhet.

DINE RETTIGHETER TIL VERN AV DINE PERSONOPPLYSNINGER I FØLGE PERSONVERNFORORDNINGEN

Hvis du er bosatt i EØS, har du visse rettigheter vedrørende vern av dine personopplysninger. Du kan kontakte Active Brands AS for å be om innsyn, retting, endring, sletting eller begrensning i bruken av dine personopplysninger.

Hvis du ønsker å bli informert om hvilke personopplysninger vi oppbevarer om deg, og hvis du vil at den skal fjernes fra våre systemer, vennligst kontakt oss

Under visse omstendigheter har du følgende rettigheter:
- Retten til innsyn i, rette eller slette informasjonen vi har om deg. Du kan kontakte Active Brands AS for å: få innsyn i, rette eller be om sletting av dine personopplysninger.
- retten til innsyn. Du har rett til å vite hvilke opplysninger vi har lagret om deg.
- retten til korrigering av data. Du har rett til å få opplysningene korrigert dersom informasjonen er unøyaktig eller ufullstendig.
- retten til å protestere. Du har rett til å protestere mot vår behandling av dine personopplysninger.
- retten til begrensning. Du har rett til å be om at vi begrenser behandlingen av dine personopplysninger.
- retten til dataportabilitet. Du har rett til å få utlevert en kopi av personopplysninger vi har om deg i et strukturert, maskinlesbart og vanlig format.
- retten til å trekke tilbake samtykke. Du har også rett til å trekke tilbake samtykket ditt til enhver tid, der Active Brands AS bruker ditt samtykke til å behandle dine personopplysninger.

Vær oppmerksom på at vi kan be deg om å bekrefte identiteten din før vi svarer på slike forespørsler.

Du har rett til å klage til et datatilsyn om vår innsamling og bruk av dine personopplysninger. For mer informasjon, kontakt ditt lokale datatilsyn i Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS).

TJENESTELEVERANDØRER

Vi kan engasjere tredjepartsfirmaer og enkeltpersoner for å muliggjøre tjenesten vår ("tjenesteleverandører"), for å levere tjenesten på våre vegne, for å utføre tjenesterelaterte funksjoner eller for å hjelpe oss med å analysere hvordan tjenesten vår brukes.

Disse tredjepartene har bare tilgang til dine personopplysninger for å utføre disse oppgavene på våre vegne og er forpliktet til ikke å offentliggjøre eller bruke dem til andre formål.

ANALYSE

Vi kan bruke tredjeparts tjenesteleverandører til å overvåke og analysere bruken av tjenesten vår.

Google Analytics
Google Analytics er en nettanalysetjeneste som tilbys av Google og som sporer og rapporterer nettstedstrafikk. Google bruker dataene som samles inn for å spore og overvåke bruken av tjenesten vår. Disse dataene deles med andre Google-tjenester. Google kan bruke de innsamlede dataene til å kontekstualisere og tilpasse annonser i sitt eget annonseringsnettverk.

Du kan velge at aktiviteten din på tjenesten ikke blir tilgjengelig for Google Analytics ved å installere tilleggsprogrammet for Google Analytics-avvisning i nettleseren din. Tilleggsprogrammet forhindrer Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js og dc.js) i å dele informasjon med Google Analytics om besøksaktivitet.

Hvis du vil ha mer informasjon om personvernpraksis fra Google, gå til Googles nettside for personvern og vilkår: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Hotjar
Hotjar er en nettanalysetjeneste som sporer og overvåker brukerens internett-oppførsel på tjenesten, slik at vi kan forbedre brukerens brukeropplevelse. Du kan velge den bort her: https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out

Pingdom
Pingdom overvåker oppetid og nettstedets hastighet. Det lar oss også se enkeltbrukeres innlastingstid. Dette gjøres for analyse og for å gi en bedre brukeropplevelse. Sporingsskriptet samler ikke inn noen personlig identifiserbare data, bare ytelsesstatistikker.

MailChimp
Mailchimp brukes til å synkronisere kjøpshistorikken din for å gi deg mer relevant informasjon i våre nyhetsbrev. Du kan velge bort nyhetsbrev i bunnen av hver e-post du får fra Johaug.

ADFERDSBASERT ANNONSERING

Active Brands AS bruker remarketing-tjenester for å annonsere på tredjepartsnettsteder til deg etter at du har besøkt tjenesten vår. Vi og våre tredjepartsleverandører benytter informasjonskapsler for å oppdatere, optimalisere og vise annonser basert på tidligere besøk til tjenesten vår.

Google AdWords
Google AdWords remarketing-tjeneste leveres av Google Inc.

Du kan melde deg av Google Analytics for visningsannonsering og tilpasse annonsene fra Google Display Network ved å gå til innstillingssiden for Google Ads: http://www.google.com/settings/ads

Google anbefaler også at du installerer tilleggsprogrammet for avmelding, Google Analytics Opt-out Browser Add-on – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout - for nettleseren din. illeggsprogrammet Google Analytics Opt-out Browser Add-on gir besøkende muligheten til å forhindre at dataene deres samles inn og brukes av Google Analytics.

Hvis du vil ha mer informasjon om personvernpraksis fra Google, gå til Googles nettside for personvern og vilkår: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Facebook
Facebooks remarketing-tjeneste leveres av Facebook Inc.

Du kan finne ut mer om interessebasert annonsering fra Facebook ved å besøke denne siden: https://www.facebook.com/help/164968693837950

For å melde deg av Facebooks interessebaserte annonser, følg disse instruksjonene fra Facebook: https://www.facebook.com/help/568137493302217

Facebook overholder de selvregulerende prinsippene for nettbasert atferdsannonsering etablert av Digital Advertising Alliance. Du kan også melde deg av Facebook og andre deltakende selskaper via Digital Advertising Alliance i USA, http://www.aboutads.info/choices/, Digital Advertising Alliance of Canada i Canada http://youradchoices.ca/ eller European Interactive Digital Advertising Alliance i Europa http://www.youronlinechoices.eu/, eller avregistrere med innstillingene for mobile enheten din.

For mer informasjon om personvernspraksis på Facebook, besøk Facebooks Data Policy: https://www.facebook.com/privacy/explanation

TREDJEPARTSFIRMAER

Vi kan bruke tredjepartsfirmaer til å lagre og vedlikeholde dataene dine. Dette inkluderer:
Salesforce Commerce Cloud. som håndterer e-handelsløsningen vår.

BETALING

Vi kan levere betalte produkter og/eller tjenester i tjenesten. I så fall bruker vi tredjepartstjenester for betalingsbehandling (for eksempel betalingsbehandlere).

Vi lagrer eller samler ikke inn betalingskortopplysningene dine. Den informasjonen leveres direkte til våre tredjepart betalingsbehandlere. Deres bruk av dine personopplysninger er underlagt deres personvernregler. Disse betalingsbehandlerne følger standarder fastsatt av PCI-DSS som forvaltes av PCI Security Standards Council, som er et felles tiltak fra merker som Visa, Mastercard, American Express og Discover. PCI-DSS-krav bidrar til å sikre sikker håndtering av betalingsinformasjon

Betalingsbehandlerne vi jobber med er:

Payex
Personvernreglene deres kan ses på https://payex.no/personvern/

Klarna
Personvernreglene deres kan ses på https://www.klarna.com/no/personvern/

Tjenesten vår kan inneholde koblinger til andre nettsteder som ikke drives av oss. Hvis du klikker på en tredjepartskobling, blir du sendt til denne tredjepartens nettsted. Vi anbefaler på det sterkeste at du gjennomgår personvernreglene for hvert nettsted du besøker.

Vi har ingen kontroll over og påtar oss intet ansvar for innholdet, personvernreglene eller praksis på tredjeparts nettsteder eller tjenester.

PERSONVERN AV BARN

Tjenesten vår henvender seg ikke til noen som er under 18 år gamle ("barn").

Vi samler ikke bevisst personlig identifiserbar informasjon fra noen under 18 år. Hvis du er en forelder eller foresatt og du er klar over at barnet ditt har gitt oss personopplysninger, vennligst kontakt oss. Hvis vi blir klar over at vi har samlet inn personopplysninger fra barn uten verifisering av foreldres samtykke, tar vi grep for å fjerne denne informasjonen fra våre servere.

ENDRINGER I DISSE PERSONVERNREGLENE

Vi kan oppdatere personvernreglene våre fra tid til annen. Vi vil varsle deg om eventuelle vesentlige endringer ved å legge inn de nye personvernreglene på denne siden.

Vi vil gi deg beskjed via e-post og/eller med et lett synlig varsel på tjenesten vår før endringen trer i kraft, og vi vil oppdatere "trer i kraft-datoen" øverst på disse personvernreglene.

Vi anbefaler at du jevnlig går gjennom disse personvernreglene for eventuelle endringer. Endringer i disse personvernreglene trer i kraft når de blir lagt ut på denne siden. Hvis du ikke godtar noen av de endrede vilkårene, må du avbryte bruken av tjenesten vår og slette kontoen din der det er aktuelt.

DOMSMYNDIGHET OG GJELDENDE LOVGIVNING

Disse personvernreglene skal, med unntak av preseptorisk (obligatorisk) lokal rett, reguleres av og tolkes i samsvar med norsk lov og være underlagt domstolene i Norges ikke-eksklusive domsmyndighet.

KONTAKT OSS

Hvis du har spørsmål om disse personvernreglene, kontakt oss:

via e-post: webshop@johaug.com
via telefon: +47 565 19 808